Uw leverancier van IPA chemical

IPA chemical is een van de belangrijkste soorten chemicaliën die wij leveren aan fabrieken en ondernemingen in de grafische sector, de gezondheidszorg en andere industrieën, die chemische vloeistoffen gebruiken. IPA chemicaliën zijn chemische verbindingen die ook wel secundaire alcohol genoemd worden. IPA is de afkorting van de langere naam van dit chemische middel, namelijk isopropylalcohol, ook wel bekend onder de namen isopropanol of propaan-2-ol. Deze vloeistof helder, ongekleurd en heeft een enigszins zoete geur.

Belangrijkste toepassingen van IPA chemicaliën


IPA chemicaliën worden in tal van economische sectoren toegepast, zoals de gezondheidszorg, de grafische industrie, de bouwsector, de wereld van de ICT (met name de chipindustrie), de biochemie en soortgelijke industrieën. De belangrijkste toepassing van IPA chemicaliën is het gebruik als veilig ontsmettingsmiddel in bijvoorbeeld ziekenhuizen, huisartspraktijken en kinderdagverblijven. Het middel komt ook veel voor in schoonmaakmiddelen die voor particuliere huishoudens worden gemaakt. Grafische bedrijven gebruiken IPA chemicaliën om druk- en persplaten te reinigen van inktresten. Verder wordt IPA als chemische stof ook gebruikt in de metaalindustrie, om freesmachines en snijmachines veilig te koelen.


De voordelen van IPA vloeistoffen


Isopropylalcohol heeft een aantal voordelen die deze vloeistof aantrekkelijk maken voor gebruik in diverse middelen en producten. In de eerste plaats zijn IPA chemicals uitstekend oplosbaar in water en in organische oplosmiddelen als terpentine en chloroform. Bijkomend voordeel van IPA chemicaliën is dat zij relatief veilig in gebruik zijn, omdat isopropylalcohol snel verdampt. Daarbij is isopropylalcohol in principe niet giftig, tenzij in geval van langdurige blootstelling. In de derde plaats is IPA aantrekkelijk als chemische vloeistof omdat dit middel uitstekend vetten oplost. Last but not least worden IPA chemicaliën door gebruikers geprezen, omdat ze geen invloed hebben op de kwaliteit van allerlei kunststoffen én evenmin op printplaten die in de ICT-sector gebruikt worden.


Wilt u meer weten over onze producten, neem dan contact met ons op.

Same Chemicals: Styrene, Aromatics, Glycols, Plasticizers...

Same chemicals
Achterom 78
2991 CV Barendrecht

KvK
23031961

USt.-ID Nr.:
NL001917328B01
DE81205384