De verbindende factor in chemie

Same Chemicals: distributeur in de chemische industrie

Werkt u met chemie in uw industrie? Misschien bent u dan al bekend met Same Chemicals in Barendrecht. Al meer dan vier decennia leveren wij chemicaliën in heel Europa. Neem contact met ons op en we helpen ook uw bedrijf aan de juiste chemicaliën. 

In bijna een halve eeuw heeft Same Chemicals een leidende positie verworven op het gebied van chemische distributie. Onze jarenlange samenwerking met nationale en internationale producenten heeft geleid tot betrouwbare partnerschappen in de industrie, waardoor we in staat zijn een breed palet van chemische producten te leveren tegen de beste voorwaarden.

In uiteenlopende industrieën rekenen onze klanten al sinds 1970 zonder mankeren op onze diensten. Zo leveren we aan de bouw, de schoonmaakindustrie, aan lijm- en verfproducenten en aan de automobielindustrie. Ons team van analisten loopt vooruit op de marktontwikkelingen, waardoor we voor u van meerwaarde zijn met up-to-date informatie. Zo maakt Same Chemicals het verschil.

Een efficiënte en verantwoorde werkwijze

Same Chemicals is relatief klein, waardoor we snel en adequaat kunnen reageren op ieder verzoek. Dankzij ons uitgebreid netwerk van producenten, leveranciers en handelsondernemingen leveren we snel en zorgvuldig een breed scala aan producten. Denkt u bijvoorbeeld aan glycols, oplossingsmiddelen en weekmakers, maar ons portfolio gaat veel verder dan dat.

Geregenereerde producten, berging en verwerking

Naast de producten uit ons portfolio hebben we ook de expertise in huis om bepaalde producten te verwerken en bewerken.[#3 Salvage] Dit biedt kansen voor bedrijven die kampen met een te grote voorraad, productiefouten, slow movers of met andere problemen in de petrochemische industrie.

Same Chemicals werkt altijd met inachtneming van de veiligheid en het milieu. Zo onderstreept en promoot Same Chemicals de REACH-regelgeving[#4 Reach] voor de chemische industrie.

Zoekt u een product dat niet in onze productenlijst staat, neem dan contact met ons op. In de meeste gevallen, kunnen wij u helpen. 

Producten

Ons portfolio aan producten in de chemische industrie

Same Chemicals levert verschillende verpakkingen en kwaliteiten op meerdere afzetmarkten en met verschillende incoterms. Hierbij denken we altijd wat voor de klant de beste oplossing is. Hieronder ons complete portfolio aan chemische producten.

 

Aromatics Styrene Alcohols
Solvent Naphtha 100 Styrene Monomer Iso Propyl Acetate (IPA)
Solvent Naphtha 150   Methanol
Solvent Naphtha 150ND Glycols n-Butanol
Solvent Naphtha 200 Mono Ethylene Glycol (MEG) Iso-Butonol
Toluene Di Ethylene Glycol (DEG) n-Probanol
Xylene Tri Ethylene Glycol (TEG) 2-EH
White Spirits Mono Propylene Glycol (MPG) Di Acetone Alcohol
  Di Ethylene Glycol (DPG)  
Dearomatized Poly Ethylene Glycol (PEG 200,400) Acetates
Hexane   Vinyl Acetate Monomer (VAM)
Isohexane Ketones Ethyl Acetate (ETAC)
Heptane Acetone Butyl Acetate (BUTAC)
SBP 40/65 Methyl Ethyl Ketone (MEK) n-Propyl Acetate (nPAC)
SBP 80/95 Methyl Iso Butyl Ketone (MIBK)  
SBP 80/95 Methyl Iso Butyl Carbinol (MIBC) Plasticizers
SBP 80/110 Cyclohexane Di-isononylphtalate (DINP)
SBP 100/140 Cyclohexanone Di-isobutylphtalate (DIBP)
SBP 140/165   Di-butylphtalate (DBP)
D30 Glycol ester and ethers Di-octylphtalate (DOP)
D40 Butyl Glycol (BG)  
D60 Butyl Di Glycol (BDG) Chlorinated Solvents
D70 Butyl Glycol Acetate (BGA) Ethylene di Chloride
D80 Butyl Di Glycol Acetate (BDGA) Methylene Chloride
D100 Methyl Propanol (PM) Perchloroethylene
D120 Methyl Propanol Acetate (PMA) Trichloroethylene
  Di Methyl Propanol (DPM)  
Amines Ethyl Propanol (EP) Others
Mono Ethanolamine (MEA) Ethyl Propanol Acetate (EPA) Di Methyl Formamide (DMF)
Di Ethanolamine (DEA)   Tetrahydrofurane (THF)
Tri Ethanolamine (TEA)   n-Methylpyrrolidone (NMP)

 

Staat uw gewenste product er niet bij?

Onze mogelijkheden zijn niet beperkt tot onze standaard voorraad. Als alternatief kunnen we bijvoorbeeld gerecycled materiaal voor bepaalde producten aanbieden. Bovendien zijn we gespecialiseerd in de berging, verwerking en levering van geregenereerde producten. [#4 Salvage]  

Salvage

Geregenereerde producten voor de chemische industrie

Wij streven in onze bedrijfsfilosofie tot het voorkomen van vernietiging en vervuiling van nog perfect bruikbare producten. Daarom hebben we ons gespecialiseerd in creatieve en innovatieve oplossingen voor productiefouten, overbevoorrading, producten met een lage aankoopfrequentie (slow movers) of andere problemen waar uw bedrijf mee te kampen heeft.

Door ons uitgebreid netwerk van klanten, chemische producenten, verzekeringsmaatschappijen, handelaren en opslagbedrijven weten we in bijna alle gevallen wel een oplossing.

Heeft u producten die niet aan de originele specificaties voldoen? Of bent u juist op zoek naar geregenereerd materiaal? Neem contact op en wij komen met een profitabele oplossing.   

Reach

Same Chemicals en REACH

REACH is een Europese verordening inzake chemische stoffen en het veilig gebruik daarvan. Deze wet is op 1 juni 2007 in werking getreden en omvat de Registratie, Evaluatie, Autorisatie en beperking van Chemische stoffen.

Veiligheid en bescherming van het milieu in de chemische industrie

REACH is gericht op de verbetering van maatregelen ter bescherming van de gezondheid en het milieu.  Dit doen we met een betere en snellere identificatie van intrinsieke eigenschappen van chemische stoffen. Tegelijkertijd moet met de wetgeving het innovatief vermogen en de concurrentiekracht van de Europese chemische industrie worden verbeterd.

Same Chemicals onderstreept het belang van de doelstellingen van REACH. Als distributeur en handelsonderneming nemen wij onze verantwoordelijkheid door klanten te voorzien van juiste informatie - de SDS en de blootstellingsscenario's - en verzamelen we informatie van fabrikanten of importeurs over nieuwe toepassingen van chemische stoffen, die nieuwe blootstellingsscenario’s vereisen.

Hierdoor vragen we van onze leveranciers dat hun producten in overeenstemming zijn met de Europese verordening REACH. Naleving van REACH betekent voornamelijk dat alle stoffen in elke respectief product zijn pre-geregistreerd en / of door de fabrikant (of vertegenwoordiger voor niet-EU gevestigde leveranciers) zijn geregistreerd.

Contact

Neem contact op met Same Chemicals

Wilt u meer informatie over ons bedrijf en onze producten? Bel 010 - 8917355 of stuur een e-mail

Wilt u een product uit ons portfolio bestellen? Vraag dan de prijs aan voor een bestelling bij Same Chemicals. Noteer in het aanvraagformulier het gewenste product, de hoeveelheid, de bestemming en transportvoorwaarden. We sturen u dan zo snel mogelijk een vrijblijvende offerte toe.

Adregegevens

Adresse
Pesetastraat 32
2991 XT Barendrecht
Route anzeigen
Telefon
+31 10 8917355
E-Mail

Openingstijden